maandag 17 november 2014

appeltaart in appeltjes!

Hey allemaal,
Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie, Appeltaartjes in appels!

Wat heb je nodig:
Voor het deeg;
♦ 300 gram bloem of zelfrijzend bakmeel;
♦130 gram witte basterd suiker;
♦200 gram koude roomboter of magerine;
♦1 ei;
♦snufje zout.

verder heb je nodig;
♦ appels 
♦rozijnen (optioneel)
♦kaneel (optioneel)
♦extra basterd suiker (ook optioneel)
♦ abrikozenjam of honing

♦kom om alles in te mengen
♦ keukenmachine/ handmixer
♦schilmesje
♦oven+schaal
♦appeluitholler/ijsschep
♦extra bakje
♦folie

Nu we alle ingrediënten hebben kunnen we aan de slag.
We beginnen met het deeg.

Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit met de keukenmachine of handmixer. Doe dit totdat alles goed door elkaar gemengd is. Dan stop je met mixen en vorm je het deeg in een bol. Deze bol pak je in met folie en laat je een halfuur in de koelkast zitten.

In de tussentijd gaan we de appels uithollen. begin met een centimeter vanaf de bovenkant de bovenkant in een plak eraf te snijden.
Dan gebruik je een appeluitholler of een ijsschep (zie het plaatje, deze bedoel ik, niet met een knijper!)




Schep eerst het klokhuis uit de appel en werk dit verder naar buiten. Alle stukjes appel kun je het beste in een bakje stoppen zodat je dit straks als vulling kunt gebruiken.
Laat de rozijnen ondertussen even weken in een bakje met water.

Als je klaar bent met alle appels uithollen ziet het er als volgt ongeveer uit:

Om te voorkomen dat de appels bruin worden kun je het beste een beetje citroensap over de appels heen sprenkelen.
Doe de rozijnen in de bak met appelstukjes en doe er ook wat kaneel en eventueel ook wat suiker bij. Meng dit goed door elkaar. Als alles goed is gemengd kun je de vulling in de appel scheppen. Plaats daarna de appels in een schaal met een laagje water en zet dit op een ovenplaat. Het laagje water zorgt ervoor dat de appels gaan stomen waardoor ook de binnenkant goed verhit wordt.

Pak je deeg er weer bij. Sprenkel wat bloem over de plaat waar je het deeg uit gaat rollen. Doe ook wat bloem op het deeg en op de roller zelf zodat je makkelijker kunt rollen zonder dat er deeg aan de roller blijft plakken.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Rol het deeg plat tot ongeveer een halve centimeter. Met een mesje ga je nu dunne stroken snijden. 
Deze strookjes leg je op de bovenkant van de appel. Je kunt dit gewoon heel makkelijk over elkaar heen leggen of je maakt er een vlechtwerk van, wees creatief!
Als je hiermee klaar bent kun je wat abrikozenjam of honing over het deeg smeren zodat het deeg een mooie bruine kleur krijgt.



Doe de appels in de oven op 180 graden een half uur lang.
Laat de appeltaartjes afkoelen en eet smakelijk!
Het uiteindelijke reslutaat!

Tot de volgende keer!

volg me op Instagram @elisetje123

Heb jij nog suggesties? Laat ze weten in de reacties!
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten